MELSOM MØLLE

nyheter

Grasrotandelen

Siste nytt

Hvis du tipper eller deltar i andre spill fra Norsk Tipping, kan du la Mølla få Grasrotandelen. På den måten støtter du Mølla med 7 % av det du spiller for. Kanskje. blir det:  vinn- vinn.

Nye fakkelbokser

Fakkelbokser på gangveien til Mølla

Vika montering har laget flotte galvaniserte fakkelbokser til gangveien til Mølla. Det er med lettelse vi nå har montert nesten 20 bokser fordi bokser som har stått på stolpene eller på "gulvet" har satt store merker etter seg og vært en fare for at det skulle oppstå brann.

Derfor: Bruk fakkelboksene! 

Stor takk til Vika montering som også har hjulpet oss med flott gitterdør!

Siste nytt


Stilige stoler
Color Lines "Color Fantasy" har byttet mange stoler, og maskinsjef Roar Tverberg tenkte at de stolene som er bortimot like fine som nye kanskje kunne få et fortsatt liv i Mølla. Det passet godt inn i Møllas motto om "Bevaring, gjenbruk og sosialt fellesskap". Nå er 60 stoler på plass i salen i Mølla, og vi har et godt reservelager. Vi sier mange takk og håper stolene får et godt liv etter at de har mønstret av!

Flott gave til Mølla
Sigrid Helene Solum har gitt Mølla 15 bilder av Hans Gerhard Sørensen og også et stort bilde av hans kone Brit Sørensen. Hun skriver bl.a.:
Mine foreldre var gode venner med Brit og Hans Gerhard Sørensen, og vennskapet startet langt tilbake i tiden mellom min far og HG.Sørensen. Jeg har også mange gode minner fra besøk hos de, og de hos oss  - alltid med bilder som gaver. Det er veldig hyggelig at disse bildene nå kan glede flere.

Nå er bildene på plass i Mølla, og det kunne ikke passet bedre. Hans Gerhard Sørensen var den som frem for noen kan takkes for at vi kan bruke Mølleratua og Mølla til ulike sammenkomster. Vi er veldig takknemlige for gaven.

Lions Club Stokke arrangerer

Kunstutstilling 2014

I år støtter vi "Vann forandrer alt"


Salgsutstilling Melsom Mølle

Fri Entrè

Åpningstider:

Fredag  17.okt. kl 1800 -2000

Lørdag  18.okt. kl 1200 -1700

Søndag 19.okt. kl 1200 -1700

Offisiell åpning fredag kl 1900 v/Ordføreren.

Fredag vil elever fra Stokke Kulturskole underholde.

Kunstlotteri med flotte premier.

Velkommen til vafler og rømmegrøt på Møllerstua.

Støtt Lions-arbeidet

Stokke Lions oppfordrer

Alle foreninger til å støtte årets

TV-aksjon

Stokke Lions vil gi av overskuddet av årets kunstutstilling, som er den 37. i rad. (noen bedre?).

"Vann forandrer alt"


Årets hovedkunstner er:

Hilde Fyrsto Vasbø, som får ekstra plass på utstillingen sammen med 16 andre kjente kunstnere.

Blant annet har vi bilder fra Brit og Hans Gerhard Sørensen,

som de fleste vet har sterke bånd til Melsomvik og Melsom Mølle.

Glass- og keramikkunst er også på plass. Mer omtale om våre kunstnere i vår fine kunstkatalog som deles ut gratis.
Så ta turen til Melsom Mølle!

Hilsen Stokke Lions v/ Arnt Olav Holm

Ny gitterdør i hjulhuset

Vika montering A/S har laget og montert en ny gitterdør i den gamle inngangen til hjulhuset hvor det i sin tid stod et svært vannhjul som drev mølla. Døra og monteringen er gjort på dugnad og samarbeidspartnere har bidratt med galvansering og pulverlakkering. Nå ligger det til rette for å sette inn en innerdør med glass så vi får naturlig lys også inne i det kanskje mest spennende rommet i mølla.


På bildet ser vi Svend Arild og Kristian Østli godt i gang med monteringen.

Askestammen blir til flotte bordplater
Askestammen som en tid har ligget langflat er nå forvandlet til flotte bordplater.

Det er Olav Antonsen i Antons Timber A/S som har stått for forvandlingen. Med egnet utstyr og stor kyndighet har skåret flere fine plater av stammen som var drøye fire meter lang og litt over halannen meter i diameter. Stiftelsen og Melsom Mølles venner er mer enn takknemlig for den viktige jobben.

Tirsdag 29. april kl. 19.

Det blir orientering om Mølla etter en

god kopp kaffe.

Stokke historielag holder møte i Mølla

Velkommen !

Fuging av steinveggen i hjulhuset

Slik blir steinveggen som vender ut mot museumsdelen. Ikke så liten forandring om vi sammenligner med deler av samme veggen i bildet nedenfor.

Dugnadene går sin gang på onsdagene og litt av hvert av småreparasjoner og stell av det ene og det andre. Mye utleie gjør at det hele tiden er noe å ta tak i. Når det gjelder videreutvikling av anlegget, er det steinveggen i museumsdelen, dvs. den ene veggen i det hjulhuset som står for tur. Den trenger både grundig vask og fuging i store sprekker. Det er rent moro å se hvor fint det blir, men det tar sin tid. Legg merke til veggen helt til høyre i bildet og se hvordan den så ut.

STOR KUNSTUTSTILLING PÅ ”MØLLA”

FREDAG 18. – LØRDAG 19. OG SØNDAG 20. OKTOBER.

”LIONS CLUB STOKKE”

ARRANGERER STOR KUNSTUTSTILLING PÅ ”MØLLA” I MELSOMVIK DISSE DAGENE. ÅRETS HOVEDKUNSTNER ER:

DAG HOGNE HAUGSTAD

SOL-keramikeren Dag Hogne er født i Bergen i 1950. Han er utdannet inne leirens vidunderlige verden ved Århus Kunstakademi i Danmark. Dag er lektor i keramikk fra Notodden Formingslærerskole, og har undervist i keramisk form i høyskolesystemet ved folkehøyskoler. Han har 30 års fartstid som lektor i keramikk i den videregående skolen i Vestfold Fylkeskommune, samtidig som han i 30 år har drevet enmannsbedriften

”SOL KERAMIKK” i Melsomvik.

I denne utstillingen har Dag valgt tema HANKER. Hank, form og funksjon skal fungere godt sammen sier han.


Også i år kommer, sammen med mange andre spennende kunstnere, Fritz Nyegaard somkanskje er mest kjent for ”DAMENE” sine.

VI FORTSETTER VÅRT STORE KUNSTLOTTERI GJENNOM HELE UTSTILLING OG DET VIL VÆRE ÅPEN KAFETERIA i ”MØLLERSTUA” ALLE DAGENE.

OVERSKUDDET GÅR BLANT ANNET TIL NARKOTIKABEKJEMPELSE I VÅRT EGET NÆRMILJØ

VELKOMMEN SKAL DERE VÆRE ALLE SAMMEN!
---------------------------------------------------------------------

Siste nytt

Stor dugnadsinnsats på Mølla

I løpet av siste del av august og begynnelsen av september er mye gjort i Mølla og Møllerstua.

Når det gjelder vedlikehold i 2013, var planen for året å male Mølla. Særlig nord- og østveggen var veldig preget av alger og sopp. Da vi kom i gang, viste det seg at det nok var sydveggen i Møllerstua som burde tas først. Og det ble gjort. Det var nødvendig å skifte noen bord også. Nå er veggen behandlet etter alle regler og den har fått to strøk maling. Men ikke bare det. Så godt som alle vinduer er malt, både utvendig og innvendig. Dessuten har gulv og lister fått en oppfrisking. Skjulet har også fått litt behandling. Malingen av nord- og østveggen på Mølla var krevende, ikke minst for å få bort til dels tykke lag av alger og mose. Men nå er begge veggene forskriftsmessig behandlet. Snøfangere på nordsiden av taket er montert og en som var der fra før er reparert. Syd- og vestveggen står igjen, men der er det ikke så krevende rengjøring og det er greie flater. Vi tenker derfor at det kan bli en kurant jobb kommende vår.

Siste nytt

Den store spøkelesesasken foran Mølla har nå blitt lagt ned. Vi var så heldige å få hjelp av Olav Antonsen i Antons Timber A/S. Han hadde kunnskapet og utstyr som gjorde at det gikk helt greit å felle asken. På bildet er det lett å se at det dreier seg om et tre med en solid stamme.
Vi takker for hjepen!

Siste nytt

STOR KUNSTUTSTILLING PÅ ”MØLLA”

FREDAG 19. – LØRDAG 20. OG SØNDAG 21. OKTOBER.

”LIONS CLUB STOKKE”

ARRANGER STOR KUNSTUTSTILLING PÅ ”MØLLA” I MELSOMVIK DISSE DAGENE OG ÅRETS HOVEDKUNSTNER ER:

RANDI BECK

Randi er født i Svelvik i 1966 og bestemte seg tidlig for å bli kunstner.

Hun er utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg, Kunstakademiet i Trondheim og studieopphold i Nederland. Hun bor og arbeider i sitt hjem i Vearåsen. Hun bidro med fire flotte grafikkarbeider i forbindelse med utvidelsen av idrettsanleggene på Vear, og har deltatt på vår utstillinger i mange år. Vi er meget fornøyde med å ha fått Randi som vår hovedutstiller i år.

Også i år kommer, sammen med mange andre spennende kunstnere,

kanskje er mest kjent for ”DAMENE SINE”.

som

Fritz Nyegaard

VI FORTSETTER VÅRT STORE KUNSTLOTTERI GJENNOM HELE UTSTILLING OG DET VIL VÆRE ÅPEN KAFETERIA i ”MØLLERSTUA” ALLE DAGENE.

OVERSKUDDET GÅR BLANT ANNET TIL NARKOTIKABEKJEMPELSE I VÅRT EGET NÆRMILJØ

VELKOMMEN SKAL DERE VÆRE ALLE SAMMEN!

JJJJJJJJJJ

Mange besøkende

Utstillingen 26. - 27. november som ble arrangert av Melsomvik vel og Melsom mølles venner, ble svært godt besøkt. Ikke bare nåværende beboere, men også folk utenfra med røtter i Melsomvik gledet seg stort over de utstilte bildene. Noen kunne fortelle at de kanskje har bilder som kan være av interesse for Vellets samling, og mange satte stor pris på å treffe gamle kjente. Arrangørene har lovet å komme med flere bilder under en ny utstilling. Det er fortsatt mulig å få kjøpt en cd-plate med de fleste bildene som ble vist fram (bestilling: aostli@online.no ). Du kan også få kjøpt papirkopier av høy kvalitet i A-4 format (bestilling:  wviken@online.no .

Unik utstilling

Melsomvik Vel og Melsom Mølles Venner arrangerer i helgen 26.-27. november en utstilling i Møllerstua. Tanken bak utstillingen er at du kan vandre gatelangs i de to hovedgatene i Melsomvik; Skippergaten og Strandgaten, og se husene slik de var, og slik de er nå. Utstillingen er åpen fra kl. 12 til 16 fredag, lørdag og søndag.
Se plakaten i større format under fanen bilder!

Lions utstilling 2011

STOR KUNSTUTSTILLING PÅ ”MØLLA”

FREDAG 21. – LØRDAG 22. OG SØNDAG 23. OKTOBER.

”LIONS CLUB STOKKE”

ARRANGER STOR KUNSTUTSTILLING PÅ ”MØLLA” I MELSOMVIK DISSE DAGENE.

ÅRETS HOVEDKUNSTNER ER:

KJELL THORJUSSEN

Han er født i Porsgrunn i 1942 og er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi.

Han har hatt separate utstillinger over hele landet, kollektive utstillinger i inn- og utland og han har også deltatt på Høstutstillingen.

Også i år kommer, sammen med mange andre spennende kunstnere, Fritz Nyegaard somkanskje er mest kjent for ”DAMENE SINE”.

VI FORTSETTER VÅRT STORE KUNSTLOTTERI GJENNOM HELE UTSTILLING OG DET VIL VÆRE ÅPEN KAFETERIA i ”MØLLERSTUA” ALLE DAGENE.

OVERSKUDDET GÅR BLANT ANNET TIL NARKOTIKABEKJEMPELSE I VÅRT EGET NÆRMILJØ

VELKOMMEN SKAL DERE VÆRE ALLE SAMMEN!

I gang med uteområdet

Endelig i gang med opprusting av uteområdet. Foreløpig er plattingen ved sydveggen gjort klar for såing, og det er laget en viktig omløpsrenne for vann som lekker fra renna.

Påsken 2011

Som i fjor ble det mye besøk i Møllerstua i påsken. Vi skulle gjerne hatt flere, men takker så mye for hyggelige hilsener i "Gjesteboka"

Mars 2011

Ebo Towns Venner i Møllerstua

Vi hadde ønsket oss flere kroner inn i kassen, men vi er tross alt fornøyde med de 14.000 kr som vi kunne sette rett inn på kontoen til Ebo Towns Venner og Gambia, sier Monica K. Mathisen som også sier at de vil komme igjen.

Høsten 2010

Stor suksess for utsillingen til Lions Club Stokkes utstilling i Mølla!                           


Lokalene fungerte fint, mye besøk og godt salg, forteller en fornøyd Tore Simonsen i Lions. Ikke minst var det mange som sikret seg årets "Utstillingsbilde" av Stavernkunstneren Fritz Nyegaard. 

Det er fortsatt mulig å få tak i bildet gjennom Lions.

Ta kontakt med:  


Tore Simonsen

Mob.97 10 57 91

Gudmund Baustad

Mob.97 74 88 04